Herregistratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Herregistratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Prettig nieuws in mijn brievenbus deze week: ‘Beste Karen Molenaar, we zijn blij je kunnen informeren dat jouw herregistratie is goedgekeurd door de registratiecommissie van het Kwaliteitsregister Jeugd. Vanaf 26-01-2023 gaat de nieuwe termijn van vijf jaar in. In deze periode dien je als geregistreerde jeugdprofessional te kunnen aantonen dat je actief bezig bent met je professionele ontwikkeling.’ Fijn dat het weer voor elkaar is. Ik ga ervoor en lekker door! 

Wat was het leuk en leerzaam!

Wat was het leuk en leerzaam!

Een aantal mensen heeft op maandagavond 21 november meegedaan aan de oudertraining ‘Een Helpende Hand voor jou!’. In de sfeervolle ruimte van Earthgames hebben deelnemers vinger voor vinger kennisgemaakt met De Helpende Hand. Gaandeweg hebben ze hem gebruikt om overzicht te krijgen over een voor hen als ouder uitdagende situatie. Ze ontdekten dat dit overzicht hen nieuwe handvatten gaf om met de situatie om te kunnen gaan.

TRY OUT oudertraining ‘Een Helpende Hand voor jou!’

TRY OUT oudertraining ‘Een Helpende Hand voor jou!’

Kom jij ook op 21 november naar Doesburg? Ik zou het erg leuk vinden! Het wordt een kleinschalige bijeenkomst zodat we goed kunnen oefenen. We beginnen om 19 uur met koffie/thee. Dan heb je even tijd om te landen na je (werk)dag en de avondspits thuis:-) Als je, met je partner, met een vriend(in) of met een goede buur samen komt, kun je onderweg gezellig (na)praten.

Het Pica Onderwijscongres 2022: ik was erbij!

Het Pica Onderwijscongres 2022: ik was erbij!

Erg inspirerend en motiverend om hier met onderwijsmensen in gesprek te kunnen over ‘De Helpende Hand Eerste Hulp in lastige situaties’. Ik hoor mooie ervaringen! Een maatwerkleerkracht gebruikt De Helpende Hand bij een groepje leerlingen die willen oefenen meer te durven doen. Een RT’er heeft ‘em bij de hand voor de kinderen die ze begeleidt met rekenen en taal, want De Helpende Hand helpt ze anders te denken over en om te gaan

Werken op afstand

Werken op afstand

Morgen parkeer ik mijn bus voor een paar weken zomervakantie. We hebben samen een bijzondere periode achter de rug, omdat we in Noorwegen onderweg aan het werk waren. Dat is gelukt! Op veel verschillende plekken heb ik op afstand jongeren ontmoet en dat voelde voor hen en mij tóch nabij omdat we elkaar al kenden én de entourage van de bus bekend was.

Het is gelukt!

Het is gelukt!

Ik ben licentiehouder voor de Helpende Hand Eerste Hulp in lastige situaties.

Rond 2010 nam ik deel aan een cursus Psykologisk Førsthjelp in Mosjøen. Een aantal jaren en stappen verder hebben Solfrid Raknes en ik onlangs gevierd dat ik officieel licentiehouder ben. Ik ben daar erg blij mee, want nu kan ik ook trainingen gaan ontwerpen en organiseren!

De Helpende Hand is uit in Nederland!

De Helpende Hand is uit in Nederland!

Dit praktische hulpmiddel komt uit Noorwegen. Het heet daar ‘Psykologisk Førstehjelp’ en is bedacht door dr. Solfrid Raknes, klinisch psychologe. Ik heb het in Noorwegen leren kennen en er mee gewerkt. Door mooie ervaringen werd ik steeds enthousiaster. Daardoor ontstond de wens om het te gaan vertalen voor nederlandstalige kinderen en jongeren (én volwassenen:-). Nu is het zover! De Helpende Hand is een eerste hulpmiddel waarmee kinderen en jongeren zichzelf kunnen helpen als ze