Mag ik je voorstellen:

Mag ik je voorstellen:

Met veel plezier ben ik sinds vorige week aan het werk met mijn nieuwe bus. Ik geniet van de reacties van de jonge mensen die ik ontmoet. Om er een paar te noemen: “Karen, heb je je nieuwe bus nu? Mag ik een rondleiding?”, “O, wat fijn het is wat rustiger in de bus dan eerst.”, “Wat een mooi soort hout bij dat zwart!”, “Waar zijn de fidgets gebleven?”, “Ik moet nog wel

De Helpende Hand is uit in Nederland!

De Helpende Hand is uit in Nederland!

Dit praktische hulpmiddel komt uit Noorwegen. Het heet daar ‘Psykologisk Førstehjelp’ en is bedacht door dr. Solfrid Raknes, klinisch psychologe. Ik heb het in Noorwegen leren kennen en er mee gewerkt. Door mooie ervaringen werd ik steeds enthousiaster. Daardoor ontstond de wens om het te gaan vertalen voor nederlandstalige kinderen en jongeren (én volwassenen:-). Nu is het zover! De Helpende Hand is een eerste hulpmiddel waarmee kinderen en jongeren zichzelf kunnen helpen als ze

Wakker worden en naar buiten!

Wakker worden en naar buiten!

Mede dankzij Natuurmonumenten kan ik met kinderen en jongeren mooie stappen zetten in de gevarieerde natuur van de Achterhoek. Ken je bijvoorbeeld de landgoederen Hackfort, Velhorst, Voorstonden, Verwolde, Ampsen, Leusveld, de Lochemse Berg en de Gorsselse Heide? Kom in beweging, trek de natuur in. Dat doet je vast goed! Karen Molenaar Coaching & Training steunt Natuurmonumenten voor behoud en uitbreiding van natuurgebieden.

Je hand heb je altijd bij je!

Je hand heb je altijd bij je!

Dat is goed nieuws, want je kunt hem goed gebruiken om op een rijtje te zetten wat er aan de hand is als je met een lastige situatie te maken hebt of als je hoofd overloopt… De Helpende Hand Eerste Hulp in lastige situaties verschijnt in april bij www.uitgeverijpica.nl. Het is een (begeleide) zelfhulpmethode voor kinderen én jongeren. Je kunt de boekjes nu al reserveren!Met dit laagdrempelige hulpmiddel ontdekken kinderen en jongeren dat VOELEN,

Rots & Water

Rots & Water

Begin 2020 schreef ik dat ik tijdelijk zou stoppen met het Rots & Water- groepsaanbod. Inmiddels is het november en heb ik besloten dat ik definitief stop met het geven van Rots & Water-trainingen in groepsverband. Ik heb genoten van de groepjes enthousiaste kinderen die ik heb ontmoet en heb ze zien groeien. Het spijt me dat ik dit niet aan meer kinderen kan bieden, want Rots & Water is goed! Tegelijkertijd zie

‘Laten je keuzes een afspiegeling zijn van hoop en niet van angst.’ (Nelson Mandela)

‘Laten je keuzes een afspiegeling zijn van hoop en niet van angst.’ (Nelson Mandela)

Conform de richtlijnen wil Karen Molenaar Coaching & Training een bijdrage leveren aan het vertragen van de verspreiding van het Coronavirus. Daarom parkeer ik de coachbus, voorlopig tot 6 april. Afspraken vinden online plaats of schuiven door. Voor kinderen, jongeren, ouders en collega’s ben ik, zoals altijd, op velerlei manieren en met allerlei vragen te bereiken. Ik besef dat het voor velen een heel lastige periode zal zijn. Zó dicht op elkaar, zonder

Tijdelijk (geen) Rots & Water-groepjes

Tijdelijk (geen) Rots & Water-groepjes

Vanwege drukte in de Coachbus, heb ik ervoor gekozen om (tijdelijk) geen Rots & Water groepstrainingen te geven. Ik wil  namelijk mijn (eigen) grenzen respecteren en kwaliteit blijven leveren. De reizigers die individueel met mij onderweg zijn kunnen nog wel met Rots & Water-oefeningen, spelletjes en uitgangspunten te maken krijgen en ervan profiteren. Neem nou de oefening ‘sterk staan’: Als je met twee voeten op de grond staat, rustig in- en uitademt én gefocust

Zomervakantie

Zomervakantie

Vakantie betekent voor mij tijd hebben om andere dingen te doen of dingen anders te doen. Het begon gisteren met het opnieuw rijgen van gesneuvelde kettingen. Een ontspannend klusje. De kralen symboliseren de ontmoetingen met zoveel mooie (jonge) mensen het afgelopen jaar. Samen vormen ze een veelkleurig sieraad. De coachbus staat een tijdje geparkeerd. Woensdag 4 september start ik hem weer. Heb het goed, zorg voor jezelf en voor elkaar!