De Bus:
Ik ben mobiel en flexibel met mijn Coachbus. Ik kan je ophalen waar we afspreken en de bus parkeren waar we willen. Onderweg kom je een beetje los van je dagelijks leven. We kunnen naar het bos, de uiterwaarden of een andere plek rijden om buiten óf binnen in de bus aan het werk te gaan. Vaak gaan we eerst een stuk lopen. Al wandelend zet je stappen. Je komt vooruit, maar niet te vlug. Stapje voor stapje. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik volg je tijdelijk op je weg en ben een steun in de rug. Het is ook mogelijk met de bus naar jouw huis of school te komen.

De Route:
Coaching is een laagdrempelige manier van hulpverlening. Er is geen verwijzing of indicatie voor nodig. Je kunt zelf het initiatief nemen met mij contact te leggen als je een vraag hebt, je zorgen maakt of er alleen niet uitkomt.

Kennismaking
In een (telefonisch) kennismakingsgesprek bekijken we of ik iets voor je (kind) kan betekenen.

Intake
Bij de intake maken we nader kennis en kijken of er een klik is. We praten over de hulpvraag en belichten hem van verschillende kanten.
We hebben het over mogelijkheden en verwachtingen. We maken afspraken voor het coachingstraject bijvoorbeeld wat betreft aantal ontmoetingen, de kosten en aanwezigheid van ouders.

Coachtraject
Coaching is maatwerk. We gaan samen op ontdekkingsreis.
Dat doen we gericht op oplossingen: oplossingsgericht werken betekent dat ik jouw (kinds) eigen sterke kanten en mogelijkheden benut. Ik ga uit van het begrip Empowerment volgens de volgende principes:

Als iets niet gebroken is, repareer het niet
Als iets werkt, doe er meer van
Als iets niet werkt, doe iets anders

Tijdens een traject is het mogelijk om telefonisch, via WhatsApp, Mail, Skype of FaceTime contact te hebben. Dat kan ook in het kader van nazorg. We maken hier samen een afspraak over.

Eindevaluatie
We kijken terug op wat we hebben gedaan. Hoe was het proces? Wat is er bereikt? Staat de molen weer goed op de wind en draait hij weer lekker?

Kwaliteit
Ik wil proberen verandering in beeld te brengen en feedback vragen op het proces. Daar kan ik ook weer van leren. Dit doe ik met behulp van een paar vragen aan het begin en einde.

Trainingen
Faalangsttraining en/of examenstressbegeleiding kan in de bus of op een andere plek plaatsvinden. Individueel of in een kleine groep.
Een Rots & Water groepstraining vindt plaats op nader te bepalen locatie.

Vergoeding
Karen Molenaar Coaching & Training maakt deel uit van het samenwerkingsverband Kindercoaches Gelderland. Ben je lid van Kruiswerk Achterhoek? Dan krijg je op vertoon van je lidmaatschap 15% korting bij de kindercoaches van Kindercoaches Gelderland.
Soms is het mogelijk de coaching te bekostigen vanuit een PGB.