In 2024 geef ik samen met collega Anouk Markerink in Lochem drie keer de training Pleinverhalen. Kinderen die het lastig vinden om goed met zichzelf en anderen om te gaan kunnen eraan meedoen. De training is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In Pleinverhalen oefenen en leren kinderen hoe ze kunnen omgaan met wat ze voelen, denken en doen. 

Ieder kind vindt het weleens lastig om goed met zichzelf en anderen om te gaan. En sommige kinderen vinden dat gewoon wat lastiger dan anderen. Zoals bijvoorbeeld bij het buitenspelen. Hoe sluit je aan bij een ander groepje? En wat doe je als iemand oneerlijk tegen je doet?

Kinderen die dit niet zo goed weten, kunnen bijvoorbeeld snel boos worden of sneller ruzie maken met anderen. Of juist somber worden en zichzelf een beetje terugtrekken.

In Pleinverhalen ligt het accent op de praktijk met als uitgangspunt een (school)plein. Door veel te oefenen en door goeie tips die je in de klas, op het schoolplein of thuis kunt gebruiken groei je, stap voor stap. Zodat omgaan met anderen je wat makkelijker afgaat of je iets meer voor jezelf op durft te komen.”

De gemeente Lochem is enthousiast over de resultaten van Pleinverhalen. De training wordt dan ook vergoed door de gemeente en is kosteloos te volgen voor kinderen woonachtig in deze gemeente. In 2024 vinden er drie trainingen plaats, één reeks in de lente en twee in de herfst. Locaties: Ouder & Kindcafé ‘De Huiskamer’ in de Garve in Lochem en J.A. de Vullerschool in Gorssel. Neem gerust contact op met Anouk of Karen voor meer informatie of opgave:

Karen Molenaar 06-31957152, Anouk Markerink 06-29424857 of lochem@pleinverhalen.nl.