Uit balans
Iedereen is weleens uit balans. Dat kan zich op verschillende manieren uiten zoals in onzekerheid, faalangst, onprettige gevoelens, zorgen, ‘lastig’ gedrag, een vol hoofd of problemen met anderen. Meestal ervaar je dit zelf. De omgeving signaleert het vaak ook en maakt zich zorgen. Je kunt dan contact opnemen met een coach. Dat is een onafhankelijk iemand die naar je luistert, met je meedenkt en je steunt.

Een coach denkt in mogelijkheden
Dat wil zeggen dat ik, als coach, een probleem benader als een uitdaging.
Ik stel vragen als: Wat gebeurt er? Wat voel, denk en doe je dan? Wat zijn de voor- en nadelen van je gedrag? Wat gaat goed? Wat heb je al geprobeerd? Hoe wil je dat het wordt en wat zijn daar de voordelen van? Wat is je droom? Welke talenten heb je? Welke vaardigheden wil je oefenen? Welke hulp heb je nodig en van wie?
Je ontdekt vanzelf welke vraag jou het beste helpt op weg naar een antwoord.

Een coach kan je helpen jezelf te ontdekken
In een prettige omgeving en vanuit vertrouwen gaan we aan het werk. We brengen je situatie in kaart. Ik stimuleer je je gevoelens, gedachten en mogelijkheden te onderzoeken en misschien wel te verruimen. We onderzoeken hoe je anders met situaties om kunt gaan en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Als het bij jouw veranderwens past doen we ook Rots & Wateroefeningen om weerbaarder te worden. Coaching draagt ertoe bij dat je met meer inzicht, zelfvertrouwen en plezier je weg kunt vervolgen. Veerkrachtig voor nu en later.

Elk mens ontwikkelt zich tot een zelfstandig en uniek persoon in verbondenheid met zijn omgeving.
Samenwerking met jouw netwerk is daarom belangrijk. Het kan jou helpen als ik, als dat wenselijk is, je ouders betrek en coach.
Het heeft mijn voorkeur samen te werken met kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder.