Ik ben licentiehouder voor de Helpende Hand Eerste hulp in lastige situaties.

Rond 2010 nam ik deel aan een cursus Psykologisk Førstehjelp in Mosjøen. Een aantal jaren en stappen verder hebben Solfrid Raknes en ik onlangs gevierd dat ik officieel licentiehouder ben voor Nederlandstalig gebied.

Online feestje!

Dit betekent dat ik nu, na de uitgave van de boekjes vorig jaar bij Uitgeverij Pica, trainingen kan ontwerpen én organiseren in Nederland en aan Nederlandstaligen elders.

Ik ben daar erg blij mee!

Allereerst omdat ik zo nóg meer kinderen en volwassenen kan helpen vaardig te worden in het gebruik van de Helpende Hand als oplossingsgericht gesprekshulpmiddel bij uitdagende of moeilijke gebeurtenissen.

Vervolgens vind ik het een eer samen te werken met Solfrid die o.a. de methode heeft ontwikkeld, effectstudies heeft gedaan. Ze heeft wereldwijd al velen heeft bereikt, bijvoorbeeld met de verschillende vertalingen, haar werk met Syrische vluchtelingen in Libanon en de lancering van de Hjelpehånda-app voor jongeren.

Vooralsnog richt ik me op trainingen voor ouders en voor collega’s, zodat zij het kunnen gebruiken met kinderen/jongeren en voor zichzelf. Als je echter geïnteresseerd bent in een training op school voor leerkrachten, OOP’ers en leerlingen of je hebt iets anders in gedachten laat het me dan weten, leuk!
Natuurlijk blijf ik de Helpende Hand ook gebruiken in mijn ontmoetingen met kinderen, jongeren en hun ouders.

Nieuwsgierig geworden? Ik ga graag met je in gesprek!