Begin 2020 schreef ik dat ik tijdelijk zou stoppen met het Rots & Water- groepsaanbod. Inmiddels is het november en heb ik besloten dat ik definitief stop met het geven van Rots & Water-trainingen in groepsverband. Ik heb genoten van de groepjes enthousiaste kinderen die ik heb ontmoet en heb ze zien groeien. Het spijt me dat ik dit niet aan meer kinderen kan bieden, want Rots & Water is goed! Tegelijkertijd zie ik onder ogen dat ‘alles bij elkaar’ mij teveel wordt. Ik kies ervoor me te focussen op individuele ontmoetingen en op de ontwikkeling van mijn eigen aanbod rond ‘Een Helpende Hand voor jou!’.

Kinderen die een individueel coachingstraject bij mij volgen, krijgen zeker nog te maken met leerzame Rots & Water-oefeningen die passen bij hun hulpvraag. Ik gebruik het als inleiding op een gesprek of juist als afronding. Zo’n oefening zegt soms namelijk meer dan duizend woorden, omdat hij raakt aan het gevoel. Juist dat nemen kinderen met zich mee onderweg.

Helaas zijn er, bij mijn weten, niet veel collega’s in de omgeving die particuliere Rots & Water-trainingen aanbieden. Als je wilt dat ik met je meedenk voor een vergelijkbaar en passend aanbod voor je kind óf als je zelf Rots & Water aanbied, stuur me dan alsjeblieft een mail.

Ik gun alle kinderen een Rots & Water-aanbod in doorgaande lijn tijdens hun schoolloopbaan en in klassenverband. Wat zou dat mooi zijn!

Voor meer info over álle Rots & Water-mogelijkheden: www.rotsenwater.nl

Ben je kind en wil je leren meer voor jezelf op te komen? ROTS te zijn? Wil je ook oefenen in het omgaan met anderen? Stromen als WATER? Dan is Rots & Water misschien iets voor jou!

Je leert:

 • dat iedereen uniek is en evenveel waard
 • te luisteren naar jezelf én naar anderen
 • te concentreren
 • wat inspanning en spanning met je lichaam doen
 • met grenzen om te gaan
 • dat je kunt kiezen wat je denkt, doet en hoe je reageert
 • dat je meer kunt/durft dan je denkt!

Rots & Water
Rots & Water is een training voor kinderen en jongeren. Het is een Nederlands, wetenschappelijk effectief bewezen training voor fysieke, mentale en sociale weerbaarheid die wereldwijd wordt ingezet.

De bouwstenen van Rots & Water zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Deze thema´s worden in het programma door 4 rode draden met elkaar verbonden:

 • Het leren gronden (stevig en ontspannen staan), centreren (adem in de buik) en concentreren (het richten van de aandacht/focus).
 • De ontwikkeling van de driehoek: lichaamsbewustzijn – emotioneel bewustzijn – zelfbewustzijn. Emoties drukken zich in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen. Meer bewustzijn van het lichaam kan leiden tot meer inzicht en ervaring in de eigen reactiepatronen en een vergroot vermogen tot zelfbeheersing.
 • De ontwikkeling van fysieke communicatievormen als basis voor de ontwikkeling van andere, meer verbaal georiënteerde, vormen van communicatie.
 • Het Rots & Water concept. De harde, onwrikbare rotshouding versus de beweeglijke, verbindende waterhouding.

ROTS:
Ik weet wie ik ben, ik kom op voor mezelf en ga mijn eigen weg.

WATER:
Ik wil je vriend zijn, met je spelen en met je samenwerken.

Wil je Rots & Water in je rugzak voor onderweg? Ik integreer Rots & Water-oefeningen in individuele coachingstrajecten, passend bij jouw reisdoel.