Boeket van Pica

Dit praktische hulpmiddel komt uit Noorwegen. Het heet daar ‘Psykologisk Førstehjelp’ en is bedacht door dr. Solfrid Raknes, klinisch psychologe. Ik heb het in Noorwegen leren kennen en er mee gewerkt. Door mooie ervaringen werd ik steeds enthousiaster. Daardoor ontstond de wens om het te gaan vertalen voor nederlandstalige kinderen en jongeren (én volwassenen:-). Nu is het zover!

De Helpende Hand is een eerste hulpmiddel waarmee kinderen en jongeren zichzelf kunnen helpen als ze te maken hebben met een voor hen lastige situatie. Je hand heb je immers altijd bij je!
Met behulp van de boekjes leer je hoe je de Helpende Hand kunt gebruiken in het omgaan met moeilijke gebeurtenissen. Je ontdekt wat er met je gebeurt als iets vervelend voelt én wat jíj́ wilt denken en doen om je weer fijner te voelen.

Het is onder andere geschikt voor kinderen en jongeren om zichzelf of anderen te helpen, voor ouders die iets handigs willen hebben om hun kinderen thuis te ondersteunen, voor leerkrachten als leidraad voor een leerlinggesprek óf voor de jeugdverpleegkundige.

De boekjes zijn per stuk te bestellen via www.uitgeverijpica.nl.